nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Anyajegy eltávolítás

 • Anagyjegy eltávolítás sebészeti úton
  Ft-tól
 • plusz szövettan
  Ft-tól

A különböző pigmentációjú anyajegyek néha kiemelkednek a bőr felszínéről. Bár ezek sokszor jóindulatú kinövések, esztétikailag mégis zavaróak lehetnek. Az ilyen típusú anyajegyeket érdemes eltávolítani, hogy később ne okozzanak panaszt.

Ha egy anyajegy esztétikailag zavaró vagy a test olyan részén helyezkedik el, ahol zavaró lehet öltözködéskor, tisztálkodáskor vagy borotválkozáskor, akkor érdemes eltávolítani. Szintén szükséges az anyajegy eltávolítása, amennyiben a bőrgyógyász előzetes anyajegyszűrés alkalmával valamilyen elváltozást fedezett fel és javasolta az eltávolítást.

Hogyan történik az anyajegy eltávolítás?

Mivel ez egy rutineljárás, kevés előkészületet igényel. Plasztikai sebészünk megbeszéli Önnel a beavatkozás menetét és eredményét.
Az anyajegyeket sebészeti úton, szikével távolítjuk el. Ezt a módszert ajánlja a Magyar Dermatológiai Társulat is, mivel ez lehetőséget ad a biztonságos eltávolításra, és lehetővé teszi a megbízható szövettani lelet elkészítését. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, átlagos időtartama 20 perc.

A beavatkozást követően az esztétikai probléma megszűnik. Amennyiben az anyajegyet rendellenes elváltozás miatt kellett eltávolítani, úgy ezt követően szövettani vizsgálat következik. A plasztikai sebész által lezárt kezelt terület a gyógyulás után alig lesz látható. A beavatkozás után az anyajegyet néhány napig le kell fedni, ha jól látható helyen van. Néhány hétig óvni kell a közvetlen napfénytől és az izzadástól is. A beavatkozás után plasztikai sebészünk ütemezi az esetleges varratszedést és az ellenőrző vizsgálatot, amelynek során a szövettani eredményeket is megkapja.

 • Anagyjegy eltávolítás sebészeti úton
  Ft-tól
 • plusz szövettan
  Ft-tól

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.