nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Hasplasztika

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

A terhesség, a fogyás és az öregedés folyamata laza, megereszkedett bőrt és gyengült izmokat okozhat a hasban. A has bőrének nagyfokú megereszkedését és az izmok lazaságát, ernyedését a diéta, illetve a testmozgás sem biztos, hogy képes hatékonyan korrigálni.

Mi az a hasplasztika?

A hasplasztika olyan kozmetikai műtét, amelynek célja a hasról a felesleges bőr és zsír eltávolítása, valamint a hasizmok feszítése, hogy laposabb, feszesebb, tónusosabb megjelenést érjünk el. Ezt a beavatkozást gyakran nevezik ,,mami átalakításnak”, amikor is a terhesség előtti állapot visszaállítása a cél a kismamáknál. Szintén gyakran végzik nőknél és férfiaknál egyaránt, nagymértékű fogyás után, vagy ha az öregedési folyamat miatt megereszkedett vagy kiálló, kitüremkedő has alakul ki a páciensnél.

Ideális jelöltek a hasplasztikára

A hasplasztikai konzultáció során a műtétet végző orvos megállapítja, hogy a beteg alkalmas-e a beavatkozásra. A hasplasztika azok számára lehet megoldás, akiknek laza, lógó bőrük van a hasukon, hasizmaik pedig meggyengültek. Az alábbi esetekben indokolt a hasplasztika:

 • Azon nők számára javasoljuk a beavatkozást, akik egy vagy több terhességen estek át. A terhesség gyengült izmokat, laza bőrt és felesleges zsírt eredményezhet a kismama hasán. Sebészeti beavatkozás nélkül a bőr gyakran nem húzódik vissza, illetve az izmok sem képesek visszanyerni feszességüket a szülés után.
 • Indokolt továbbá a műtét azoknál a férfiaknál és nőknél, akik természetes úton vagy műtéttel nagy mennyiségű súlyt adtak le. A nagymértékű fogyás után sok embernél nagy mennyiségű laza, lógó zsír és bőr marad a középső testrész körül. A hasplasztikával eltávolítható a felesleges zsír és bőr, illetve feszesíti a hasat, ezzel vonzóbb megjelenést biztosítva a páciensnek.
 • Azon idős emberek számára is javasoljuk a hasplasztikát, akiknek gyenge hasizmaik és megereszkedett hasi bőrük van. Sajnálatos tény, hogy az öregedéssel az izmok gyengülnek és a bőr veszít rugalmasságából. A kiálló hassal, a felesleges zsírral és lógó bőrrel idősebbnek és kevésbé fittnek tűnhet a páciens, mint amilyen valójában. A hasplasztikai műtétnek köszönhetően a has laposabb, feszesebb, fiatalosabb megjelenést kap.
 • Szintén indokolt a plasztikai műtét, ha a betegnél diastasis recti, azaz a hasizmok szétválása áll fent, ami a terhesség után gyakori jelenség. A hasizmok szétválása olyan kidudorodást okoz, ami nem reagál sem a diétára, sem pedig a testmozgásra.
 • Hasplasztikával javíthatunk a páciens önképén, ami segíthet abban, hogy a beteg boldogabbnak és magabiztosabbnak érezze magát.
 • Hasplasztikával eltávolítható a felesleges bőr, és csökkenthetőek vagy teljesen eltávolíthatóak a terhességi csíkok is. így a beteg kényelmesen érezheti magát a strandon vagy olyan ruházatban, amely megmutatja a középső testrészét.

A hasplasztikai műtét helyrehozhatja a megnyúlt hasizmokat és megfeszítheti a megereszkedett bőrt, de nem fogyókúrás eljárás. Ideális jelöltek erre az eljárásra azok a férfiak és nők, akik nem dohányoznak, jó egészségnek örvendenek, és egészséges, stabil testsúlyt tartanak fenn. A jövőben további terhességeket tervező nőknek érdemes megfontolniuk, hogy a hasplasztikai műtétet elhalasszák a gyermekvállalás befejezéséig, mivel a terhesség visszafordíthatja a kezelés egyes hatásait.
Hasplasztika után nagyon sok mindenre oda kell figyelniük a pácienseknek, illetve vannak olyan dolgok is, melyekről le kell mondania a tartós eredmény érdekében, ezért fontos, hogy a beteg nagyon motivált legyen. A műtét után a pácienseknek haskötőt kell viselniük, valamint néhány hétig tartózkodniuk kell a testmozgástól vagy bármilyen emeléstől és erőlködéstől. A hasplasztika eredményei akkor tartósak, ha egészséges életmóddal párosulnak.

Felépülés a hasplasztika után

A beavatkozás a beteg testének nagy, központi területét érinti, emiatt a felépülés egy hosszabb folyamat. Érdemes időt adni a testnek és a léleknek is, hogy hozzászokjanak a változásokhoz. Emiatt az ajánlott otthoni felépülési idő egy-két hét, további három hét korlátozott aktivitással. A munkába állás ideje minden páciensnél más, míg a szellemi munkát végzők akár már két hét után is elkezdhetnek dolgozni, addig a nehéz, fizikai munkát végzők esetében ez az idő minimum öt hét.

A legfontosabb, hogy a páciens figyelje a testét, és ne erőltessen semmi olyat, ami fájdalommal jár.
A műtét után a beteg sebészeti kötésekkel és drain csövekkel fog felébredni, az utóbbiak az alhasi részen vannak kivezetve. Ezenkívül egy kompressziós ruhát kell viselnie a középső testrész körül. A kompressziós ruha viselése elengedhetetlen a duzzanat csillapításához és a szeróma kialakulásának minimalizálásához, ami végső soron segít a kívánt eredmény elérésében. A páciens a hasa területén zúzódást és duzzanatot tapasztalhat, illetve fájdalmat érezhet, amely kivetülhet a derékra és a hátra. Ezen tűneteket fájdalomcsillapítóval és gyulladáscsökkentővel kezeljük, szigorúan azokkal, amiket az orvos írt fel, vagy hagyott jóvá.

Előfordulhat, hogy átmenetileg érzéketlenséget tapasztal a beteg az alhasban, de ez a zsibbadás idővel megszűnik.

A műtétet követő első néhány napban minimális aktivitás a megengedett. Sétálni is óvatosan és mérsékelten lehet, nehogy vérrög alakuljon ki a lábban. Sétálás közben görnyedt testhelyzetet kell felvenni, hogy a varratok ne feszüljenek meg a hasban. A műtét után az orvossal előre megbeszélt konzultációkon meg kell jelenni, hogy a gyógyulási folyamatot a szakember is végig tudja kísérni, illetve szükség esetén további szigorításokat, gyógyszereket és kezeléseket rendeljen el. A varratok és drain csövek kiszedésének időpontja a beteg javulásától függ, vannak olyanok, akiknek a beavatkozás utáni 5. napon kiszedik, de akad olyan is, aki lassabban gyógyul, emiatt tovább kell bent hagyni őket.

A kezdeti hathetes gyógyulási időszak alatt kerülni kell a körülbelül két kilónál nehezebb dolgok emelését, és a megerőltető fizikai tevékenységet is. Emiatt nagyon fontos, hogy legyen valaki a beteg mellett, aki segít a ház körül, illetve gondoskodik róla.

Befolyásolja-e a terhesség a hasplasztika eredményét?

Sok esetben igen. A hasplasztika csak az után javasolt, ha már a páciens nem szeretne több gyermeket. A terhesség miatt a hasfal bőre és izmai újra megnyúlnak, és ez szükségessé teheti a második beavatkozást.
 

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.