nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Izzadásgátlás

  • Kezelés ára
    Ft-tól

Az izzadás egy teljesen normális jelenség. Sőt, alapvető fontosságú: az embernek izzadnia kell a testhőmérséklet szabályozásához. Néhányan azonban sokkal többet izzadnak, mint amennyire szükségük lenne. A hiperhidrózis, közismertebb nevén a túlzott izzadás jelentősen befolyásolhatja az ember életminőségét. Bizonyos esetekben a problémás izzadás a test egy területére korlátozódik, például a hónaljra vagy a lábra, ezt az állapotot hívják fokális hiperhidrózisnak. Más esetekben az izzadás általánosabb, a test nagy területein jelentkezik. A hiperhidrózis által érintett leggyakoribb területek a fejbőr, a hónalj, a kéz, a láb és az ágyék területe.

A túlzott izzadás jelentősen befolyásolhatja az ember életét. Kínos és szociálisan elszigetelő lehet, és sokan eléggé felzaklatónak találják ezt az állapotot.

A botox - amelyet gyakran a kozmetikai ránctalanítással hoznak összefüggésbe - szintén különösen hatékony kezelés a fokális hiperhidrózisra. A botoxinjekciók botulinum toxint használnak az izzadásért felelős idegi jelek blokkolására és megakadályozzák, hogy a verejtékmirigyek túl sok izzadságot termeljenek. Az idegek regenerálódása során általában négy-hat hónap múlva van szükség újbóli kezelésre. Idővel azonban a páciensek hosszabb időt is eltölthetnek a kezelések között.

Az injekciókat a betegek általában jól tolerálják, és a kezelés nagyon hatékony. Különösen a hónalj reagál jól. A kezeken és lábakon lévő verejtékmirigyek szintén jól reagálnak a Botox-injekciókra.

A botoxinjekciók akkor a legsikeresebbek, ha a hiperhidrózis a test egy területére korlátozódik. A kezelés nem javasolt a terhes vagy szoptató nőknek, illetve azoknak, akiknek a kórtörténetében neuromuszkuláris rendellenességek szerepelnek.

Az eljárás egyszerű. Az injekciók előtt legfeljebb egy órával zsibbasztó krémet alkalmazunk a kezelési területre. Az orvos megtisztítja az érintett területet, és egy nagyon apró több injekciót ad be. Az eljárás után véraláfutás, duzzanat vagy érzékenység lehetséges, de általában csekély mértékű. Az eredmény általában öt napon belül érzékelhető, a teljes eredményt pedig két hét múlva érik el.

A botox a hiperhidrózis forradalmi kezelése: sok beteg életminőségének javulásához járult hozzá.

  • Kezelés ára
    Ft-tól

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.